Nieuws

Het laatste nieuws over ZorgPodium Amsterdam

Markant Mantelzorg bevestigt deelname

Afgelopen week ontvingen wij de bevestiging van Markant Amsterdam dat zij een deel van het programma – informatie carousel – voor haar rekening zal nemen en aanwezig op de informatiemarkt in de foyer van de OBA.

Over Markant

Markant, centrum voor mantelzorg is het centrum voor mantelzorg in Amsterdam en Diemen. Wij helpen mantelzorgers de balans en regie over het leven te behouden zodat zij het zorgen voor een ander blijven volhouden. Markant ondersteunt mantelzorgers. Dit zijn mensen die belangeloos en langdurig zorgen voor een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in de directe omgeving die een beperking heeft of chronisch ziek is. Met informatie, advies en cursussen ondersteunen we mantelzorgers om de balans te vinden tussen zorgen voor de ander en zorgen voor zichzelf. Ook zetten we vrijwilligers in om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten.

Expertisecentrum Mantelzorgondersteuning Amsterdam

Het Expertisecentrum Mantelzorgondersteuning Amsterdam is onderdeel van Markant en richt zich specifiek op professionals uit zorg en welzijn. Wij brengen kennis over mantelzorg in Amsterdam bij elkaar en dragen deze over. Zo werken we aan meer bewustwording over mantelzorg en stimuleren wij de samenwerking tussen professionals en mantelzorgers.

Vrijwilligerszorg

Vrijwilligers van Markant kunnen een verzorgde, een paar uur per week thuis gezelschap houden of iets leuks ondernemen met hem/haar. De mantelzorger heeft dan even de handen vrij om iets voor zichzelf te doen. Onze vrijwilligers worden ingezet bij volwassenen en kinderen die langdurig ziek zijn of een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben, bij dementerende ouderen, jonge moeders met een licht verstandelijke beperking en bij mensen in de laatste levensfase. Ook is er de mogelijkheid voor thuiswonende kinderen met een beperking, om maandelijks een weekend te logeren of een dagje uit te gaan bij een logeergezin.

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ)

Het VPTZ is onderdeel van Markant en richt zich op de palliatieve terminale zorgondersteuning. Wij zetten specifiek getrainde vrijwilligers in bij mensen in de laatste levensfase en hun mantelzorgers. Daarnaast ondersteunen wij hen en hun naasten met advies, informatie, emotionele ondersteuning en nazorg. Onze coördinatoren weten welke hulp in Amsterdam beschikbaar is en kunnen mensen snel op weg helpen om de juiste ondersteuning te organiseren voor het moment dat dat nodig is.

Meer weten over Markant?

Lees meer over Markant op de website.